Γιαουρτοζελέ με φράουλες
για 10 άτομα:
Υλικά
- 2 φακελάκια ζελέ στιγμής φράουλα ή κεράσι
- 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά
- 2 φλιτζάνια νερό καυτό
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κουταλιές σούπας σούπας ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
- φλούδες λεμονιού λεπτοκομμένες
- φράουλες ολόκληρες ή κεράσια
Εκτέλεση
- Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι και την αφήνετε στο ψυγείο.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό ζελέ ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζετε το μίγμα σε ατομικές φόρμες και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν για 6 ώρες ή καλύτερα μέχρι την επομένη. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες.
- Για εύκολο ξεφορμάρισμα, βουτήξτε τα φορμάκια σε ένα μπολ με ζεστό νερό.