Γίδα βραστή
Υλικά
- 1 κιλό γίδα
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 3 πατάτες μικρές
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το κρέας, ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και το Βάζετε να βράσει. Προθέτετε το κρέας, το αφήνετε να πάρει βράση, το ξαφρίζετε, ρίχνετε λίγο αλάτι, τη δάφνη και το σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τις πατάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν. Τα στραγγίζετε, βάζετε το ζωμό πάλι στην κατσαρόλα και το κρέας με τα λαχανικά σε μια πιατέλα.
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το λάδι. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζωμό και τα ανακατεύετε.
- Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το τυρί και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρουν μια βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε.