Γίγαντες με συκωτάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ

Υλικά

  • 400 γραμμάρια γίγαντες φασόλια
  • 5 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 23 σκελ. σκόρδο λιωμένες
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 250 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • Αλατοπίπερο
  • 400 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών Ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 150 γραμμάρια κρασί ξηρό λευκό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τους γίγαντες σε μπολ με νερό για 6-8 ώρες να φουσκώσουν. Σουρώνετε, ξεπλένετε και βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις ντοματούλες. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά να μαλακώσουν τα φασόλια.
  2. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα συκωτάκια. Ανακατεύετε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε τα φασόλια, προσθέτετε τα συκωτάκια και ψήνετε στον φούρνο στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  3. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με φρέσκια σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης