ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ
Υλικά
- 400 γραμμάρια γίγαντες φασόλια
- 5 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2–3 σκελ. σκόρδο λιωμένες
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 250 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλατοπίπερο
- 400 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών Ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 150 γραμμάρια κρασί ξηρό λευκό
Εκτέλεση
- Βάζετε τους γίγαντες σε μπολ με νερό για 6-8 ώρες να φουσκώσουν. Σουρώνετε, ξεπλένετε και βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις ντοματούλες. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Στο μεταξύ βάζετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα συκωτάκια. Ανακατεύετε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε τα φασόλια, προσθέτετε τα συκωτάκια και ψήνετε στον φούρνο στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με φρέσκια σαλάτα.