ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι σκληρό κίτρινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι
- 1 αυγό
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνια Βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- λίγο αλάτι
- ζάχαρη.
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι επί 15 λεπτά σε 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι, το αυγό (ελαφρά χτυπημένο), μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Πλάθετε το μίγμα σε γιουβαρλάκια. Ζεσταίνετε σε τηγάνι μισό φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο και το σοτάρετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα. Βράζετε το χυμό ντομάτας, με το νερό με λίγο αλάτι και με λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε το μίγμα στα γιουβαρλάκια. Τ’ αφήνετε να σιγοβράσουν σκεπασμένα επί 40 περίπου λεπτά.