Βράζετε το ρύζι επί 15 λεπτά σε 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι, το αυγό (ελαφρά χτυπημένο), μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Πλάθετε το μίγμα σε γιουβαρλάκια. Ζεσταίνετε σε τηγάνι μισό φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο και το σοτάρετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα. Βράζετε το χυμό ντομάτας, με το νερό με λίγο αλάτι και με λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε το μίγμα στα γιουβαρλάκια. Τ’ αφήνετε να σιγοβράσουν σκεπασμένα επί 40 περίπου λεπτά.