Γιουβαρλάκια
Χρόνος: 10 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνια του καφέ νερό
- 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 3–4 φλυτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
- 3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
- Ζυμώνετε τόν κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Βράζετε στην ανοιχτή χύτρα το νερό ή το ζωμό, μαζί με το χυμό της ντομάτας. Ρίχνετε τα γιουβαρλάκια, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 10 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε το βούτυρο καί σερβίρετε.
ΣΗΜ. Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό μαζί με μερικές πατάτες καθαρισμένες καί κομμένες. Ακόμα, μπορείτε να παραλείψετε το χυμό ντομάτας και να χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό ή ζωμό κρέατος. Τότε θα κάνετε αυγολέμονο με ένα κροκάδι αυγού και με ένα λεμόνι.