Γιουβέτσι με γαρίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γιουβέτσι με γαρίδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό κριθαράκι ψιλό
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το ζωμό:

  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε. Αφαιρείτε το κεφάλι, το κέλυφος (τα κρατάτε στην άκρη), βγάζετε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα και βάζετε τις γαρίδες σε μια λεκάνη. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 1/2 ώρα. Ρίχνετε τις γαρίδες, αφήνετε για 2 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα δύο λίτρα νερό (δέκα φλιτζάνια α), το πράσο, το καρότο, τη δάφνη, το πιπέρι, προσθέτετε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και τα βράζετε για ½ ώρα.
  2. Τα σουρώνετε και ρίχνετε το ζωμό πάλι στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το κριθαράκι. Το βράζετε, μέχρι να μαλακώσει λίγο, το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τις γαρίδες με τη σάλτσα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρετε το γιουβέτσι ζεστό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply