ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι τρυφερό
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
- 1 κρεμμυδάκι
- 2–3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνια λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζεται με το λάδι το κρέας κομμένο σε κομματάκια. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα φέρνεται 2-3 βόλτες, να τσιγαριστούν με το κρέας, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Αλατοπιπερώνετε και τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε 1-2 ποτήρια νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό τους και να μαλακώσει το κρέας πολύ καλά.
- Παίρνετε ένα πήλινο γιουβέτσι και στρώνετε μέσα το γιαούρτι. Παίρνετε το κρέας στραγγιστό από την κατσαρόλα που ψήθηκε και το βάζετε μέσα στο γιαούρτι, έτσι ώστε να σκεπάζετε τελείως από το γιαούρτι.
- Βάζετε το γιουβέτσι σε μέτριο φούρνο για 30′ και σερβίρετε το φαγητό.