Γιουβέτσι με λαχανικά και κοφτές χυλοπίτες: δοκιμάστε το!

Το γιουβέτσι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει τις ζεστές, κομψές γεύσεις με την απλότητα της εκτέλεσης. Αυτή η συνταγή προσθέτει έναν καλοκαιρινό αέρα, εμπλουτίζοντας το γιουβέτσι με λαχανικά και κοφτές χυλοπίτες, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τις αισθήσεις και τον ουρανίσκο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γιουβέτσι με λαχανικά και κοφτές χυλοπίτες

Μια νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι με λαχανικά και κοφτές χυλοπίτες για 6 άτομα

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια Χυλοπιτάκι
  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 600 γραμμάρια ντοματάκια για σάλτσα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • αλάτι – πιπέρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα κομματιασμένη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν, αφού τις αλατίσετε καλά. Τις αφήνετε 20′, κατόπιν τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια 6′-7′.
  3. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα ντοματάκια, το σέλινο, τους κόκκους πιπεριού και το σκόρδο και τηγανίζετε 2′-3′ ακόμη, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Μισοβράζετε τις χυλοπίτες σε 2 λίτρα νερό όπου έχετε προσθέσει τον κύβο, τον πελτέ και το αλατοπίπερο.
  5. Τις μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος, το σκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180’ για 10′.
  6. Προσθέτετε τα λαχανικά και την φέτα και ψήνετε το φαγητό 10′ ακόμη.

Notes

 

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά, όπως ντομάτες, μανιτάρια ή κολοκυθάκια.
  • Για να δώσετε στο γιουβέτσι μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο ζωμό και λίγο τυρί κρέμα ή μοτσαρέλα.
  • Το γιουβέτσι με λαχανικά και κοφτές χυλοπίτες συνοδεύεται ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα.

Εναλλακτικές συνταγές

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για χυλοπίτες και άλλο είδος ζυμαρικών, όπως πέννες, μακαρόνια ή ριγέ.
  • Για μια πιο παραδοσιακή εκδοχή του γιουβετσιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κριθαράκι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης