Γκανάζ
Υλικά
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ της προτιμήσεως σας
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος χωρίς να τη βράσετε. Κατεβάστε την από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας. Προσοχή, η σοκολάτα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου. Ανακατέψτε, ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίξτε κι ανακατέψτε το λικέρ και χτυπήστε ελαφρά, ώσπου να κρυώσει και ν’ αφρατέψει η κρέμα. Η υπέροχη αυτή κρέμα σοκολάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γέμιση, σαν γλάσο και σαν σάλτσα. Όταν τη χτυπήσουμε αφρατεύει, σφίγγει και παίρνει καστανό ανοιχτό χρώμα. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν γέμιση τούρτας. Όσο είναι χλιαρή, χωρίς να τη χτυπήσουμε, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα για να περιχύσουμε παγωτό, ή να καλύψουμε την επιφάνεια ενός κέικ γλασάροντάς το.