Γκασπάτσο κρύα ισπανική χορτόσουπα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ Κρύα ισπανική χορτόσουπα

4 μερίδες από 395 θερμίδες

Υλικά

  • 750 γραμμάρια ντομάτες
  • 1 1/2 αγγούρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 150 γραμμάρια λευκό γαλλικό ψωμί
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • θα προσθέσετε στην έτοιμη σούπα:
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί
  • λάδι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις ντομάτες σε καυτό νερό, αφού τις χαράξετε χιαστί. Έτσι μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια.
  2. Καθαρίζετε τα αγγούρια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Έπειτα τα κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκ. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.
  3. Βάζετε τα χορταρικά, το ψωμί κομμένο κομματάκια (μόνο την ψίχα), 1/2 λίτρο νερό, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτετε τον ντοματοπελτέ.
  4. Κρυώνετε τη σούπα περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα κόβετε το 1/2 αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια, καθώς και το βρασμένο αυγό.
  5. Κόβετε τις 2 φέτες ψωμιού σε μικρούς κύβους, του ροδίζετε με λίγο λάδι στο τηγάνι και τους ρίχνετε μαζί με τα προηγούμενα στην κρύα σούπα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply