ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ Κρύα ισπανική χορτόσουπα
4 μερίδες από 395 θερμίδες
Υλικά
- 750 γραμμάρια ντομάτες
- 1 1/2 αγγούρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 150 γραμμάρια λευκό γαλλικό ψωμί
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
- θα προσθέσετε στην έτοιμη σούπα:
- 1/2 αγγούρι
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί
- λάδι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ντομάτες σε καυτό νερό, αφού τις χαράξετε χιαστί. Έτσι μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια.
- Καθαρίζετε τα αγγούρια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Έπειτα τα κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκ. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Βάζετε τα χορταρικά, το ψωμί κομμένο κομματάκια (μόνο την ψίχα), 1/2 λίτρο νερό, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτετε τον ντοματοπελτέ.
- Κρυώνετε τη σούπα περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα κόβετε το 1/2 αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια, καθώς και το βρασμένο αυγό.
- Κόβετε τις 2 φέτες ψωμιού σε μικρούς κύβους, του ροδίζετε με λίγο λάδι στο τηγάνι και τους ρίχνετε μαζί με τα προηγούμενα στην κρύα σούπα.