Βάζετε τις ντομάτες σε καυτό νερό, αφού τις χαράξετε χιαστί. Έτσι μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια.
Καθαρίζετε τα αγγούρια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια τους. Έπειτα τα κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκ. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.
Βάζετε τα χορταρικά, το ψωμί κομμένο κομματάκια (μόνο την ψίχα), 1/2 λίτρο νερό, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτετε τον ντοματοπελτέ.
Κρυώνετε τη σούπα περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα κόβετε το 1/2 αγγούρι, την πιπεριά και το κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια, καθώς και το βρασμένο αυγό.
Κόβετε τις 2 φέτες ψωμιού σε μικρούς κύβους, του ροδίζετε με λίγο λάδι στο τηγάνι και τους ρίχνετε μαζί με τα προηγούμενα στην κρύα σούπα.