Γκιουβετσάκι μοσχάρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙ

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 12 κόκκινες μεγάλες πιπεριές
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 34 μεγάλες πατάτες
  • 23 κρεμμύδια
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι ή βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, το καβουρδίζουμε με το λάδι ή βούτυρο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Το σβήνουμε με κρασί και τέλος ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να ψηθεί εντελώς. Έχουμε τηγανίσει τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  2. Βάζουμε σε γκιουβετσάκι τις πιπεριές, τις πατάτες και το κρέας έτοιμο και τελειώνουμε με τις μελιτζάνες και λίγη σάλτσα του κρέατος.
  3. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, περίπου 15′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης