ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙ
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 12 κόκκινες μεγάλες πιπεριές
- 3 μεγάλες μελιτζάνες
- 3–4 μεγάλες πατάτες
- 2–3 κρεμμύδια
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι ή βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, το καβουρδίζουμε με το λάδι ή βούτυρο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Το σβήνουμε με κρασί και τέλος ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να ψηθεί εντελώς. Έχουμε τηγανίσει τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε γκιουβετσάκι τις πιπεριές, τις πατάτες και το κρέας έτοιμο και τελειώνουμε με τις μελιτζάνες και λίγη σάλτσα του κρέατος.
- Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, περίπου 15′.