Γκουακαμόλε
Υλικά
- 4 αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 μικρή ντομάτα
- 2–3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τοποθετείτε την ψίχα στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα από την ντομάτα χωρίς τα σπόρια το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και σερβίρετε. Συνοδεύετε με τάκος.