Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γκούλας με μακαρόνια

Η σούπα γκούλας είναι μια πεντανόστιμη σούπα και η καταγωγή της είναι απο ουγγαρία, εγώ την έμαθα στη Γερμανία και τη διαφοροποίησα λιγάκι,κυρίως την έκανα φιλική για τα παιδιά, τη συνοδεύω με μακαρόνια η και με ρύζι.είναι ένα απο τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών μου.

  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ή και χοιρινό
  • ντομάτα τριμμένη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  • μακαρόνια ψιλά σπαγγέτι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • κόκκινο πιπέρι
  • κύμινο
  • λάδι για τσιγάρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζω λιγάκι το κρέας να βγάλει τον αφρό του, το ξεπλένω και μετά τρίβω τα κρεμμύδια ή στον τρίφτη ή στο πολυμηχάνημα και τα βάζω με λίγο ελαιόλαδο να τσιγαριστούν μαζί με το κρέας πέντε λεπτά περίπου.
  2. Ρίχνω το κρασί ανακατεύω και αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Έπειτα ρίχνω την τριμμένη ντομάτα ή και έτοιμο χυμό ντομάτας,αλάτι πιπέρι μαύρο και κόκκινο λίγο κύμινο και αφήνω να βράσει.
  4. Αν είναι μοσχάρι μια ώρα σίγουρα θα χρειαστεί αν είναι χοιρινό 3 τέταρτα.
  5. Τα μακαρόνια τα βράζω κανονικά και απλά στο σερβίρισμα προσθέτω απο πάνω τη σάλτσα γκούλας.
  6. Καλή επιτυχία!
  • Author: anastasia's gallery
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ουγγαρέζικη