Η σούπα γκούλας είναι μια πεντανόστιμη σούπα και η καταγωγή της είναι απο ουγγαρία, εγώ την έμαθα στη Γερμανία και τη διαφοροποίησα λιγάκι,κυρίως την έκανα φιλική για τα παιδιά, τη συνοδεύω με μακαρόνια η και με ρύζι.είναι ένα απο τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών μου.
Total Time:1 hour 5 mins
Yield:6
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ή και χοιρινό
ντομάτα τριμμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
μακαρόνια ψιλά σπαγγέτι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
κόκκινο πιπέρι
κύμινο
λάδι για τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Βράζω λιγάκι το κρέας να βγάλει τον αφρό του, το ξεπλένω και μετά τρίβω τα κρεμμύδια ή στον τρίφτη ή στο πολυμηχάνημα και τα βάζω με λίγο ελαιόλαδο να τσιγαριστούν μαζί με το κρέας πέντε λεπτά περίπου.
Ρίχνω το κρασί ανακατεύω και αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα ρίχνω την τριμμένη ντομάτα ή και έτοιμο χυμό ντομάτας,αλάτι πιπέρι μαύρο και κόκκινο λίγο κύμινο και αφήνω να βράσει.
Αν είναι μοσχάρι μια ώρα σίγουρα θα χρειαστεί αν είναι χοιρινό 3 τέταρτα.
Τα μακαρόνια τα βράζω κανονικά και απλά στο σερβίρισμα προσθέτω απο πάνω τη σάλτσα γκούλας.