Γκρέιπ-φρουτ γεμιστό
Υλικά
- 2 ροζ γκρέιπ-φρουτ
- 1 κονσέρβα αχλαδάκια
- 4 κουταλιές σούπας άσπρο ρούμι
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ζελέ φρούτου
- 1 κουτί σαντιγί
Εκτέλεση
- Κόβετε τα γκρέιπ-φρουτ στη μέση οριζόντια και τ’ αδειάζετε με το ειδικό εργαλείο. Μετά αφαιρείτε προσεχτικά τη μεμβράνη από τις φέτες, ενώ συλλέγετε τον χυμό. Κόβετε τη ψίχα σε κύβους και την ανακατεύετε με τα στραγγισμένα αχλαδάκια και το ρούμι. Την σκεπάζετε και την αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο. Πριν από το σερβίρισμα χτυπάτε την σαντιγύ με την βανίλια και τη βάζετε σε κορνέ. Μοιράζετε τα φρούτα μέσα στα άδεια γκρέιπ-φρουτ και σκεπάζετε με μια παχιά στρώση σαντιγύ. Πασπαλίζετε με ζελέ σε σκόνη από όποια ποικιλία προτιμάτε. Αν έχετε και ηλεκτρικό γκριλ στον κήπο σας, τότε μπορείτε να σερβίρετε και γκρειπ φρουτ ψητά. Κόβετε τα φρούτα όπως περιγράψαμε στη μέση, τ’ αδειάζετε, αφαιρείτε τις μεμβράνες και βάζετε πάλι τη ψίχα στα άδεια γκρειπ-φρουτ. Ραντίζετε κάθε μισό γκρειπ-φρουτ με 1 κουταλιές γλυκού σούπας ρούμι ή κονιάκ και αλείφετε με μέλι. Μετά πασπαλίζετε με κανέλα και τα ψήνετε. Γαρνίρετε με 1 κερασάκι κοκτέιλ. Σερβίρετε μαζί σαντιγί (όχι πάρα πολύ χτυπημένη) ή κρέμα γιαουρτιού (σαντιγί με γιαούρτι σε ίσα μέρη).