ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΝΤΑΝ
Υλικά
- 2/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο
- λίγη βανίλια
- 4–5 κούπες ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το γάλα με τη βανίλια. Ρίξτε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη τη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση. Το γλάσο πρέπει να είναι πηχτό και να πλάθεται σε μπαλάκι. Αρωματίστε το γλάσο φοντάν με λικέρ μέντας, φράουλας, πορτοκάλι, μαρασκίνο ή αμαρέτο και χρωματιστέ το, αν θέλετε, με μερικές σταγόνες πράσινο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.