Γλώσσα με λεμόνι, κάππαρη και βασιλικό
για 4 μερίδες:
Υλικά
- 8 φιλέτα γλώσσας
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3–4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 1 κουταλιές σούπας ξερός βασιλικός
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε με λίγο αλεύρι τα φιλέτα της γλώσσας και από τις δύο πλευρές. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Παράλληλα, σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρασί και την κάππαρη. Αφήνετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τέλος το λεμόνι,τον βασιλικό και το μαϊντανό να πάρουν μια βράση. Μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα που να παίρνει και την σάλτσα μας. Περιχύνετε τα τηγανισμένα φιλέτα της γλώσσας με τη σάλτσα και σερβίρετε.