Γλώσσες με κουρκούτι
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτα γλώσσας
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο !Για το γαρνίρισμα
- Αλάτι
Για το κουρκούτι
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φιλέτα, τα κόβετε στα τέσσερα και τα στραγγίζετε.
- Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τα βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε
- το κρεμμύδι, τη δάφνη, το κρασί, το λάδι και τα αφήνετε για 1/2 ώρα.
- Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, λίγο αλάτι, λίγο νερό και το ανακατεύετε, ώσπου να γίνουν χυλός. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τη ρίχνετε στο χυλό και ανακατεύετε.
- Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει. Στραγγίζετε τα φιλέτα από τη μαρινάτα, τα βουτάτε ένα ένα στο χυλό και τα τηγανίζετε, ώσπου να ροδίσουν. Τα Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα στρώνετε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με μαϊντανό.