Γλυκά δεματάκια με κολοκύθα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΛΥΚΑ ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ με κολοκύθα

Γίνονται 27 δεματάκια Χρόνος ψησίματος: 40′

Υλικά

  • 2 κούπες κολοκύθι κίτρινο ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
  • 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/4 κουταλιές γλυκού βανίλια
  • 1/8 κουταλιές γλυκού κάρδαμο
  • 1/2 κούπας καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 9 φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κολοκύθι με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέστε το βούτυρο, τα αυγά, τη βανίλια, το κάρδαμο και τα καρύδια. Ανακατέψτε ελαφρά. Στοιβάξτε τα φύλλα ανά 3 βουτυρώνοντας τα καλά στα ενδιάμεσα. Κόψτε την κάθε συστάδα φύλλων σε τρεις λωρίδες καθέτως και τρεις οριζοντίως, σχηματίζοντας 9 τετράγωνα φυλλαράκια με πλευρά 13 εκ. από κάθε συστάδα. Από τη μία πλευρά του φύλλου, την πιο μακριά, θα περισσέψει μία στενή λωρίδα. Κάντε τρίγωνα πιτάκια με την ίδια γέμιση. Βουτυρώστε καλά 2 αντικολλητικές φόρμες για κεκάκια των 12 υποδοχών. Στρώστε μέσα στις υποδοχές τα τετράγωνα φυλλαράκια που έχετε κόψει. Πιέστε τα με τα δάχτυλα, να καλύψουν τον πάτο κάθε υποδοχής. Βάλτε μέσα 2 κουταλιές σούπας από το μείγμα του κολοκυθιού και με τα χέρια σας κλείστε τα φυλλαράκια σουφρώνοντας τα, επάνω από το μίγμα, να σχηματίσετε μικρά δεματάκια. Ψήστε τα δεματάκια σε φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς Κελσίου 35′-40′. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να σταθούν 5′ μέσα στις φόρμες. Βγάλτε τα σε πιατέλα. Αν θέλετε, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης