ΓΛΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ
12 κομμάτια από 420 θερμίδες
Υλικά
Ζύμη:
- 375 γραμμάρια αλεύρι
- 1/8 λίτρου γάλα
- 1 κύβος μαγιά μπύρας
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 75 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
- λίγο αλάτι
- 1 αυγό
α) γέμιση:
- 100 γραμμάρια χοντροκομμένα φουντούκια
- 50 γραμμάρια σουλτανίνα
- 2 φακελάκια βανίλια
- 1 γεμάτη κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας ρούμι
- 1 αυγό
- το ξύσμα ενός λεμονιού
β) γέμιση:
- 150 γραμμάρια χοντροκομμένα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρουί γλασέ πορτοκάλι και κίτρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές σούπας σαντιγύ
- 1 αυγό
- μαρμελάδα βερίκοκο για να τα αλείψετε
Εκτέλεση
- Βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μπολ. Ανοίξτε στο κέντρο του μια εσοχή και ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεμένο με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 50 C. σκεπάστε το μπολ με πετσέτα και αφήστε μέσα στο φούρνο. 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Βγάζετε από το φούρνο ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το μαλακό βούτυρο, αλάτι και το αυγό. Χτυπήστε το μίξερ έως ότου ξεκολλά όλη η ζύμη από τα τοιχώματα του δοχείου. Αφήστε και πάλι στο φούρνο σκεπασμένη να φουσκώσει άλλα 25 λεπτά.
- Ετοιμάζετε ένα μίγμα α) από τα φουντούκια, την σουλτανίνα, τη ζάχαρη, το ρούμι, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού. Επίσης ένα μίγμα β) από τα αμύγδαλα, τα φρουί-γλασέ, τη ζάχαρη άχνη. τη σαντιγύ και το αυγό.
- Ανοίγετε 2 φύλλα τετράγωνα από τη ζύμη και απλώνετε πάνω τους τη γέμιση αφήνοντας περιθώριο 1 εκ.
- Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και κόβετε κομμάτια πλάτους 4 εκ. περίπου. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνετε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Τέλος τα ψηνετε στους 200°C επί 30 λεπτά. Οσο είναι ακόμη ζεστά άλειψτε με ζεστή μαρμελάδα.