Γλυκά τριαντάφυλλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΛΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

12 κομμάτια από 420 θερμίδες

Υλικά

Ζύμη:

  • 375 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/8 λίτρου γάλα
  • 1 κύβος μαγιά μπύρας
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγο αλάτι
  • 1 αυγό

α) γέμιση:

  • 100 γραμμάρια χοντροκομμένα φουντούκια
  • 50 γραμμάρια σουλτανίνα
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 1 γεμάτη κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας ρούμι
  • 1 αυγό
  • το ξύσμα ενός λεμονιού

β) γέμιση:

  • 150 γραμμάρια χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρουί γλασέ πορτοκάλι και κίτρο
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές σούπας σαντιγύ
  • 1 αυγό
  • μαρμελάδα βερίκοκο για να τα αλείψετε

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μπολ. Ανοίξτε στο κέντρο του μια εσοχή και ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεμένο με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Θερμάνετε τον φούρνο στους 50 C. σκεπάστε το μπολ με πετσέτα και αφήστε μέσα στο φούρνο. 30 λεπτά να φουσκώσει.
  3. Βγάζετε από το φούρνο ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το μαλακό βούτυρο, αλάτι και το αυγό. Χτυπήστε το μίξερ έως ότου ξεκολλά όλη η ζύμη από τα τοιχώματα του δοχείου. Αφήστε και πάλι στο φούρνο σκεπασμένη να φουσκώσει άλλα 25 λεπτά.
  4. Ετοιμάζετε ένα μίγμα α) από τα φουντούκια, την σουλτανίνα, τη ζάχαρη, το ρούμι, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού. Επίσης ένα μίγμα β) από τα αμύγδαλα, τα φρουί-γλασέ, τη ζάχαρη άχνη. τη σαντιγύ και το αυγό.
  5. Ανοίγετε 2 φύλλα τετράγωνα από τη ζύμη και απλώνετε πάνω τους τη γέμιση αφήνοντας περιθώριο 1 εκ.
  6. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό και κόβετε κομμάτια πλάτους 4 εκ. περίπου. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, αφήνετε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη. Τέλος τα ψηνετε στους 200°C επί 30 λεπτά. Οσο είναι ακόμη ζεστά άλειψτε με ζεστή μαρμελάδα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply