Γλυκά βουτήματα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκά βουτήματα

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 90 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά 12-14 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1 κουταλιές σούπας γάλα
  • σουσάμι, παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση

  1. Ανακατώστε σε λεκανάκι το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα, Προσθέστε το αυγό, το ασπράδι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώστε με το ειδικέ εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο ζυμώστε ξανά. Πλάστε τη μακρόστενη, Κόψτε τη ζύμη σε 12-14 κομμάτια και σε σχήμα πέταλου, μήκους 18 εκ. Βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Χτυπήστε το αυγό με το νερό και αλείψτε την επιφάνεια. Πασπαλίστε τα μισά με σουσάμι και τα άλλα με παπαρουνόσπορο. Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν. Βάλτε τα στο φούρνο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply