Γλύκισμα με γιαούρτι, βερίκοκα και ροδάκινα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλύκισμα με γιαούρτι, βερίκοκα και ροδάκινα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια γιαούρτι με γεύση ροδάκινου ή βερίκοκου
  • 1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο
  • 1 ροδάκινο
  • 5 βερίκοκα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 50 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 45 μπισκότα αμαρέτι
  • λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζετε.
  2. Κόβετε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Κατόπιν τα κόβετε σε φετάκια. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό την τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα βερίκοκα 4′ σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και σβήνετε με το κονιάκ. Βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Τα βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τα βερίκοκα να κρυώσουν. Ετοιμάζετε το ζελέ και το αφήνετε και αυτό να κρυώσει. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζελέ και προσθέτετε τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Ρίχνετε το γλυκό σε μπολ και σκόρπιζε από πάνω τα μπισκότα κομματιασμένα και το ροδάκινο σε κομματάκια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, τη βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε το γλυκό. Πασπαλίζετε με κανέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης