Γλύκισμα του φοιτητή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (ή έτοιμη σαντιγί σφιχτή από το ζαχαρ/είο)
  • 2x125 γραμμάρια κρέμες σοκολάτας θα τις βρείτε στο σούπερ μάρκετ στο ψυγείο με τα γαλακτοκομικά προϊόντα (όχι τα γιαουρτάκια σοκολάτας)
  • 150 γραμμάρια μαρέγκα (από το ζαχαροπλαστείο) σπασμένη σε κομματάκια ή αλλιώς Μπεζέδες
  • 6 κουταλιές σούπας καραμελωμένα φουντούκια ή αμύγδαλα χοντροκομμένη στο μπλέντερ (μια συσκευασία του περίπτερου)
  • 80 γραμμάρια σιρόπι σοκολάτας (έτοιμο)
  • φράουλες πλυμένες και κομμένες στη μέση για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ανακατεύετε τη μισή σαντιγί με τις δύο σοκολατένιες κρέμες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ή μπολάκια, ρίχνετε τις μαρέγκες και από πάνω το μείγμα με τις σοκολατένιες κρέμες. Σκορπίζετε την πραλίνα και γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί από κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλά από μία τετράγωνη καθαρή σακούλα που της κόβουμε την μία ακρούλα λίγο. Γαρνίρετε το γλυκό με φραουλίτσες και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης