Γλυκό φράουλα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό φράουλες χοντρές και γερές
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 4 λεμονιών χυμός
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και πλύνετε τις φράουλες με προσοχή για να μη λιώσουν. Τις στρώνετε με προσοχή μέσα σε πιατέλα ή λεκάνη πήλινη και τις περιχύνετε με το χυμό των τεσσάρων λεμονιών. Αφού μαριναριστούν στο λεμόνι οι φράουλες τρεις τέσσερις ώρες, βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ενάμισι φλιτζάνια νερό και ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα για να λιώσει. Όταν βράσει η ζάχαρη και αρχίσει να δένει το σιρόπι στραγγίστε προσεκτικά τις φράουλες και ρίξτε τις στην κατσαρόλα που βράζει. Χαμηλώστε τη φωτιά και όταν βράσουν εφτά ως οχτώ λεπτά κατεβάστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε σε πιατέλα τις φράουλες με προσοχή. Ξαναβράστε το σιρόπι και όταν δέσει καλά ρίξτε πάλι μέσα τις φράουλες, προσθέστε το χυμό λεμονιού. Εάν το γλυκό αφρίζει αφαιρέστε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα. Αφού πάρει δυο τρεις βράσεις ακόμη και είναι έτοιμο το γλυκό κατεβάστε το από τη φωτιά και όταν κρυώσει βάλτε το σε κατάλληλο βάζο.