Γλυκό καρπούζι
Υλικά
- 2 κιλά φλούδες από ένα χοντρόφλουδο καρπούζι
- 2 κιλά ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιές σούπας γλυκόζη
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις φλούδες από το εξωτερικό πράσινο μέρος τους και τις κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια. Βάζετε σε μια λεκάνη νερό, ρίχνετε τον μισό χυμό λεμονιού, τα κομματάκια του καρπουζιού και τα αφήνετε για 1/2 ώρα. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, προσθέτετε το καρπούζι στραγγισμένο και το βράζετε για 10 λεπτά, Αφού κρυώσει, το αφήνετε στο σιρόπι για 12 ώρες. Ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τη γλυκόζη διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό και το βράζετε, ώσπου να δέσει το σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαστίχα και, αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο.