Γλυκό κολοκύθα
Υλικά
- 2 κιλά κολοκύθα καθαρισμένη
- 5 κιλά σταφύλια
Εκτέλεση
- Κόβετε την κολοκύθα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζετε τα σταφύλια και τα πλένετε καλά. Παίρνετε τις ρώγες, τις βάζετε σε τρυπητό και τις στύβετε για να βγάλουν το χυμό τους. Βάζετε το χυμό σε μια κατσαρόλα να βράσει, μέχρι να δέσει λίγο. Ρίχνετε τα κομμάτια της κολοκύθας και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Αφού κρυώσει το γλυκό, το βάζετε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο.