Γλυκό με μπανάνα
για 8 άτομα:
Υλικά
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη βανίλια
- 4 μπανάνες μεγάλες και ώριμες, όχι μαυρισμένες
- 12 μπισκότα τύπου νταϊτζέστιβ
- 8 κουταλιές σούπας σιρόπι καραμέλας, έτοιμο
- 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2–3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και περνάτε από πάνω τους τον πλάστη, για να σπάσουν χωρίς να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε πλάθοντας τα με τα δάχτυλα.
- Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αναμιγνύετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού και το σιρόπι καραμέλα.
- Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Χτυπάτε την σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και το ενώνετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Μοιράζετε σε οκτώ ποτήρια τα θρυμματισμένα μπισκότα (κρατάτε λίγα για πασπάλισμα). Πάνω από τα μπισκότα μοιράζετε με τη βοήθεια κουταλιού το μισό μίγμα από τις μπανάνες και από πάνω μοιράζετε με το κορνέ το μισό μίγμα κρέμας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μία φορά με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με θρυμματισμένα μπισκότα. Διακοσμείτε με ξύσμα σοκολάτας.
- Αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.