Γλυκό με μπανάνες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκό με μπανάνες

Υλικά

  • 8 μπανάνες ώριμες
  • 250 γραμμάρια μπισκότα
  • 100 γραμμάρια μπισκότα ακόμα
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 170 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε φέτες στρογγυλές, τις ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού, με 25 γραμμάρια ζάχαρη, 1 κουταλιές σούπας κονιάκ και τις αφήνετε να μαλακώσουν 1 ώρα. Στο υπόλοιπο κονιάκ βάζετε τις σταφίδες να μουλιάσουν επίσης 1 ώρα.
  2. Βράζετε το γάλα. Τρίβετε τα 250 γραμμάρια μπισκότα, τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν χυλός. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζετε το μίγμα να σιγοβράσει 10 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τις σταφίδες με το κονιάκ και το ζουμί από τις μπανάνες. Ρίχνετε επίσης 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Ανακατεύετε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα χωρίς να το χτυπήσετε.
  3. Βουτυρώνετε μία φόρμα στρογγυλή και βαθιά. Λιώνετε τα 100 γραμμάρια μπισκότα στο μίξερ με 20-30 γραμμάρια βούτυρο και στρώνετε τη βάση της και τα πλευρά της με τα μπισκότα. Ρίχνετε ένα στρώμα από την κρέμα και ένα στρώμα μπανάνες. Το επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετείτε τη φόρμα σε φούρνο με πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το ψήνετε 1 ώρα. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε στρογγυλή πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply