Χτυπάμε τ’ ασπράδια των αυγών μαρέγκα, ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τους χουρμάδες και τα καρύδια (ψιλοκομμένα και τα δυο με μαχαίρι). Στρώνουμε σε ταψί Νο 28 μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε καλά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το αδειάζουμε σε δίσκο. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τη σαντιγί και στολίζουμε με ψιλοκομμένους χουρμάδες.