Γλυκό με φράουλες και ανθότυρο: μια μοναδική εμπειρία γεύσης

Υποκύψτε στη γοητεία της εποχής με το “Γλυκό Φράουλες & Ανθότυρο”. Η συνδυασμένη γεύση των φράουλων με το απαλό ανθότυρο δημιουργεί ένα δροσερό, λαχταριστό γλυκό που θα ικανοποιήσει τις γευστικές σας επιθυμίες. Μια απλή συνταγή για να χαρίσετε γλυκές στιγμές σε εσάς και την παρέα σας. Επιλέξτε το για μια απολαυστική εμπειρία γεύσης!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκό με φράουλες και ανθότυρο

Γλυκό με φράουλες και ανθότυρο. Ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό για σας και τους αγαπημένους σας!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • ζάχαρη – 1/2 κούπα
  • Ζάχαρη άχνη – 2 κουταλιές σούπας
  • Αυγά – 3 ( χωρισμένα)
  • Πορτοκάλι – χυμός 1 κούπα
  • Ζελατίνη – 2 κουταλιές σούπας σε σκόνη
  • Μπισκότα – 1/2 κούπα τριμμένα (πτι-μπερ)
  • Αλάτι – 1 κουταλιές σούπας
  • Κανέλα – 1/2 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο – 1/4 κούπας καθαρό λιωμένο
  • Ανθότυρο – 800 γραμμάρια
  • Λεμόνι – 2 κουταλιές σούπας στυμένο σε χυμό
  • Πορτοκάλι – ξύσμα 1 κουταλιές σούπας
  • Λεμόνι – ξύσμα 1 κουταλιές σούπας
  • Σαντιγύ – 1 κούπα
  • Φράουλες – 1 κιλό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε 1/2 κούπα ζάχαρη μέσα στα 3 κροκάδια αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού, αδειάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 2 κουταλιές σούπας ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει και την προσθέτουμε στο μπεν μαρί με το μίγμα των αυγών.
  2. Ανακατεύουμε 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα και ρίχνουμε μέσα 1/4 καθαρό λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο. Αν θέλουμε το ψήνουμε για 7′-8′ στους 180 βαθμούς Κελσίου ή το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα απαλή.
  3. Χτυπάμε 800 γραμμάρια ανθότυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιές γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο μπεν μαρί, μέσα στο μίγμα τυριού και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγύ και τη μαρέγκα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και το γαρνίρουμε με φράουλες ή σάλτσα φράουλας και αμύγδαλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης