Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκό με γιαρμάδες

για 6 άτομα:

Υλικά

  • 6 γιαρμάδες μέτριους
  • 12 μπισκότα Αμαρέτο
  • ½ κουτί φυτική σαντιγί
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ Αμαρέτο
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί αρωματικό
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 1 φλιτζάνια του καφέ γάλα
  • 150 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τους γιαρμάδες. τους κόβετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι τους.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τους γιαρμάδες. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τους γυρίζετε δύο τρειε φορές μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνετε το κρασί και τη βανίλια και βράζετε μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Τους διατηρείτε κρύους.
  3. Χτυπάτε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το λικέρ και το γάλα και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Αφήνετε τη σαντιγί στο ψυγείο. Παίρνετε έξι μεγάλα ανοιχτά ποτήρια σαμπάνιας και ρίχνετε μέσα στο καθένα από δύο μικρά μπισκοτάκια. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαρμελάδα μαζί με το μπράντι και μία κουταλιές σούπας σούπας νερό και ρίχνετε από ένα κουταλιές γλυκού από το μίγμα πάνω στα μπισκοτάκια. Σερβίρετε από πάνω την αφράτη κρέμα, προσθέτετε δύο κομμάτια γιαρμάδες δεξιά και αριστερά και μοιράζετε την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας από πάνω.
  • Author: Aggela