Γλυκό με μήλα
Υλικά
- 5 μήλα
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε τη μισή ζάχαρη, το βούτυρο και τα ανακατεύετε. Αλείφετε ένα ταψί Νο 26 με βούτυρο και στρώνετε το μείγμα με τα μήλα. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε το αλεύρι με το μπέικιν και στρώνετε το μείγμα πάνω στα τριμμένα μήλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.