Γλυκό με ροδάκινα κομπόστα
Υλικά
- 130 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 70 γραμμάρια Κουβερτούρα
- 80 γραμμάρια αλεύρι
- 3 μπισκότα αμυγδάλου τριμμένα (εργολάβοι)
- 30 γραμμάρια κακάο
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 κ. Σ γάλα
- 1 κουτί κομπόστα ροδάκινο
- 1 ποτήρι γλυκό κρασί Σάμου
- φλούδα λεμονιού
- φύλλα δυόσμου
- 1 κ. Σ ζάχαρη
- Λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνετε να κρυώσει. Μέσα σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και το σοκολάτα, το γάλα και τελευταία το μπέικιν-πάουντερ. Ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί φούρνου μια βαθιά φόρμα με διάμετρο 20 εκ. Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας και ψήνετε σε μπεν-μαρί (στο οποίο έχετε ρίξει 2 εκ. ζεστό νερό) για 1 ώρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Πριν βγάλετε το γλυκό ελέγχετε αν είναι ψημένο, καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο. Σουρώνετε τα ροδάκινα και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το κρασί, τη ζάχαρη τη φλούδα λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου. Ψήνετε για 60′ περίπου. Αφού κρυώσουν καλά τα ροδάκινα, τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Όταν κρυώσει το γλυκό το βγάζετε από τη φόρμα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και διακοσμείτε με τις φέτες ροδάκινου. Περιχύνετε τις φέτες του γλυκού με σιρόπι.