Γλυκό με σιμιγδάλι και φρούτα
Υλικά
- 6 αυγά
- 160 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
- 2 αυγά
- 1 μπουκάλι γάλα (1 λίτρο)
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές γλυκού κόρν φλάουρ
- 1 κουτί κομπόστα της αρεσκείας σας
- 1 ποτηράκι του λικέρ, λικέρ
!ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια μαρέγκα. Ενώνουμε και τα δυο μαζί προσθέτοντας και το σιμιγδάλι. Χτυπάμε όλα μαζί 10 λεπτά. Βουτυρώνουμε στρογγυλή φόρμα, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό που βράζουμε 1 μόνο λεπτό, προσθέτουμε και το λικέρ και περιχύνουμε τη φόρμα όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε το γλυκό μέσα σε πιατέλα και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε με τη ζάχαρη τα αυγά, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ρίχνουμε και το γάλα και βράζουμε την κρέμα στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να πήξει καλά. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο γλυκό. Στολίζουμε κατόπιν με τα φρούτα και την περιχύνουμε, αν θέλουμε, με λίγο σιρόπι από την κομπόστα.