Γλυκό μελόψωμο
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 1/3 του φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια μέλι
- 5 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιές γλυκού κοφτό κανέλα
- 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα σε φετάκια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα σε φετάκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό του πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε το μείγμα για να λιώσει το βούτυρο και το αφήνετε να γίνει χλιαρό. Χτυπάτε στο μίξερ καλά τα αυγά και προσθέτετε το παραπάνω μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι, την κανέλα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Αλείφετε με βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα ή 6 μακρόστενα φορμάκια και αδειάζετε το μείγμα. Αν θέλετε, σκορπίζετε στην επιφάνεια αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε φετάκια. Ψήνετε το μελόψωμο σε μέτριο φούρνο στους 160-180°C, 30′ περίπου.