Γλυκοπατάτες με μέλι
Υλικά
- 5 γλυκοπατάτες
- 1 1/2 φλιτζάνια μαυροδάφνη
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε, τις σκουπίζετε καλά και τις κόβετε
- σε φέτες. Στρώνετε τις φέτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε
- το κρασί, το μέλι ανακατεμένο με λίγο χλιαρό νερό και την κανέλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς για 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι γλυκοπατάτες, χωρίς να λιώσουν.
- Αφήνετε να κρυώσουν, τις τοποθετείτε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.