Γλυκόξινα αγγουράκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκόξινα αγγουράκια

Υλικά

  • 2 αγγούρια
  • 150 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 πιπερόριζα
  • 1 1/2 φλιτζάνια ξύδι
  • 1/4 λ. νερό
  • αλάτι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας μπαχάρι ολόκληρο
  • υγρή ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • ρίγανη ή δυόσμος

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Ζεματάτε τα κρεμμυδάκια για λίγο με βραστό νερό, τα ξεπλένετε μετά με κρύο και τα ξεφλουδίζετε. Καθαρίζετε την πιπερόριζα και την κόβετε σε λεπτές φέτες. Τ’ ανακατεύετε όλα μαζί σε κατσαρόλα μαζί με ξύδι και νερό, προσθέτετε αρκετό αλάτι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και την υγρή ζάχαρη. Τα βράζετε όλα για λίγο και τ’ αφήνετε 15 λεπτά για να τραβήξουν. Αφήνετε τ’ αγγουράκια να κρυώσουν. Πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και ρίγανη. Μπορείτε όμως αν θέλετε να βράσετε μαζί και τα κοτσάνια άνηθου και να τα βγάλετε πριν από το σερβίρισμα. Τα φυλάτε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Τ’ αγγουράκια ταιριάζουν με όλα τα πικάντικα ψητά. Παραλλαγή: Μέσα στον ίδιο ζωμό μπορείτε να φυλάξετε και μικρά, καθαρισμένα αγγουράκια ή κολοκύθα. Διαλέξτε όμως μια αρκετά σκληρή κολοκύθα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply