Γλυκόξινα παϊδάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκόξινα παϊδάκια

(για 6-8 άτομα)

Υλικά

  • 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (αν δεν βρείτε φρέσκο, χρησιμοποιήστε κουταλιές σούπας αποξηραμένο που θα κοπανίσετε σε γουδί)
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιές σούπας (όχι γεμάτη) μέλι θυμαρίσιο
  • 6 μικρά κρεμμύδια του στιφάδου
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μισό δεντρολίβανο και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι. Χαράζουμε τα κρεμμύδια σταυρωτά, φροντίζοντας όμως να μην κόψουμε την ένωση, ώστε νο μείνουν ολόκληρα στο μαγείρεμα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Βάζουμε τα μισά παϊδάκια, χωρίς λιπαρή ουσία και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τα μισά κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε στο λίπος που έχουνε βγάλει τα παϊδάκια. Ρίχνουμε το μισό από το δεντρολίβανο που περίσσεψε, σβήνουμε με το μισό μπαλσάμικο και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Καθαρίζουμε το τηγάνι με λίγο χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με μπόλικο ελαιόλαδο. Μπορούμε να κάνουμε και ακριβώς την μισή δόση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply