Γλυκόξινο κοτόπουλο
Υλικά
- 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 3 κουταλιές γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
- 3 κουταλιές γλυκού σάλτσα σόγιας
- 8 κομμάτια ψαχνό κοτόπουλου, μεγέθους ενός αβγού
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το σκόρδο με το τζίντζερ, τη μαρμελάδα και τη σόγια. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 220°C για 35 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρνάτε αρκετές φορές το κοτόπουλο. Σερβίρετε και συνοδεύετε με ρύζι.