Γλυκόξινο κοτόπουλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Υλικά

  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 3 κουταλιές γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 8 κομμάτια ψαχνό κοτόπουλου, μεγέθους ενός αβγού
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το σκόρδο με το τζίντζερ, τη μαρμελάδα και τη σόγια. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
  2. Τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 220°C για 35 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρνάτε αρκετές φορές το κοτόπουλο. Σερβίρετε και συνοδεύετε με ρύζι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply