Γουρουνόπουλο στο φούρνο
Υλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο
- (μπούτι)
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 5 γαρίφαλα καρφί
- 1 πορτοκάλι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Χαράζετε το μπούτι σε τετράγωνα κομμάτια, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και καρφώνετε ένα γαρίφαλο ανάμερα στα χωρίσματα. Βάζετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το μέλι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε το μπούτι καλά με το μείγμα και το βάζετε σε μια γάστρα. Ρίχνετε το κρασί, το σκόρδο, το λάδι και το πορτοκάλι κομμένο σε φέτες. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 1/2-3 ώρες. Αφαιρείτε το καπάκι και αφήνετε να ροδίσει το γουρουνόπουλο και να μείνει με λίγη σάλτσα. Το βγάζετε από τη γάστρα και το κόβετε σε μερίδες. Το σερβίρετε σε πιατέλα και το περιχύνετε
- με τη σάλτσα.