Γρανίτα με λεμόνι
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό λεμονιού
- 2 κλαράκια φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
- Λιώνετε τα φυλλαράκια της μέντας σε ένα μικρό γουδί ή με ένα κουτάλι σε ένα μπολ.
- Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 10′. Κατεβάζετε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τη μέντα. Σουρώνετε το σιρόπι μέσα σε ένα μεταλλικό ταψάκι παγωτού. Αφήνετε το σιρόπι στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει και να γίνει γρανίτα.
- Με ένα πιρούνι χαράζετε τη γρανίτα 5 -6 φορές και την ανακατεύετε μέχρι να πάρει τη μορφή μικρών νιφάδων. Για να τη σερβίρετε τη βγάζετε με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια και διακοσμείτε με κορφούλες μέντας.