Γρήγορο γλυκό με μπανάνες
Υλικά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 4 μεγάλες μπανάνες
- 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- κανέλα σε σκόνη
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα καθαρισμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Σε βαθύ, βουτυρωμένο πιρέξ τοποθετείτε τις μισές μπανάνες. Καλύπτετε με το μισό τυρί κρέμα.
- Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τελειώνετε με το υπόλοιπο τυρί. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με λίγη κανέλα και πασπαλίζετε το γλυκό. Καλύπτετε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ψήνετε στους 180°C για 15 περίπου λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα τα αμύγδαλα).
- Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως. Το συνοδεύετε με σαντιγί.