Η Φέτα της Αγγέλας
Υλικά
- 1 φέτα
- 1 εκ. από σκληρή πικάντικη φέτα
- 1 αυγό χτυπημένο
- ταμπάσκο 4-5 σταγόνες ή πολύ ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
- 1/3 αλεύρι
- 2/3 Φρυγανιά τριμμένη
- Λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε μέσα το πιπέρι και το ταμπάσκο ή την πιπερίτσα.
- Βουτάμε μέσα την φέτα να αυγωθεί καλά και από τις 2 πλευρές. Μετά την βάζουμε σε τάπερ με καπάκι που έχουμε βάλει το αλεύρι και την φρυγανιά μαζί. Ανακινούμε απαλά να μην σπάσει η φέτα. Ανοίγουμε το τάπερ την γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να αλευρωθεί παντού. Αν έχει κάπου κενό, χωρίς φρυγανιά θα μας ανοίξει στο τηγάνι. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει καλά. Βάζουμε την φέτα με προσοχή και κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο. Με την βοήθεια σπάτουλας, αφού ψηθεί από την μια, την γυρνάμε και από την άλλη. Είναι τέλειος μεζές για όλα τα ποτά.