Η κλασική σαγκριά
Υλικά
- 1 λίτρο κόκκινο, ξηρό κρασί
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- ο χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
- Αδειάζετε το κρασί σε μια στεγανή, πλαστική λεκάνη και προσθέτετε τη ζάχαρη και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού. Τα αφήνετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα βάζετε άφθονο πάγο σε κανάτες και ρίχνετε μέσα το αρωματικό κρασί. Στο τέλος, βάζετε τις φέτες των κομμένων φρούτων και σερβίρετε.
Τιπ: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε 50 ml κονιάκ και να αραιώσετε το μείγμα με σόδα.