Μια πολύ νόστιμη συνταγή με τηγανιά από την συγγραφέα Αγγέλα. Δοκιμάστε την!
PrintΗ τηγανιά της Αγγέλας
Μια πολύ νόστιμη συνταγή με τηγανιά από την συγγραφέα Αγγέλα. Δοκιμάστε την!
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό με λίγο λίπος κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι του νερού ελαφρύ κρασί
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1/2 ή 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 κ.σ μουστάρδα
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το νερό να βράσει. Το ξαφρίζουμε καλά.
- Αφού το νερό που βράζει το κρέας είναι πλέον καθαρό, προσθέτουμε το λάδι και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις σωθεί το νερό,και αρχίσει να τσιτσιρίζει το λάδι ρίχνουμε το κρασί,το αλάτι και το πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί και το κρασί.
- Μόλις το κρέας αρχίσει να τηγανίζεται, γυρνάμε τα κομμάτια να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε την ρίγανη και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας, τραβώντας από την φωτιά.
- Αφήνουμε για 1 λεπτό για να μαλακώσει μέσα η ρίγανη και σερβίρουμε με έξτρα φέτες λεμόνι και μπόλικο ψωμί για βουτιές στο λάδι.
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 20 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική