Η τηγανιά της Αγγέλας

Η τηγανιά της Αγγέλας: απλή και νόστιμη συνταγή για όλους

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με τηγανιά από την συγγραφέα Αγγέλα. Δοκιμάστε την!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Η τηγανιά της Αγγέλας

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με τηγανιά από την συγγραφέα Αγγέλα. Δοκιμάστε την!

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό με λίγο λίπος κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι του νερού ελαφρύ κρασί
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 1/2 ή 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το νερό να βράσει. Το ξαφρίζουμε καλά.
  2. Αφού το νερό που βράζει το κρέας είναι πλέον καθαρό, προσθέτουμε το λάδι και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μόλις σωθεί το νερό,και αρχίσει να τσιτσιρίζει το λάδι ρίχνουμε το κρασί,το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί και το κρασί.
  5. Μόλις το κρέας αρχίσει να τηγανίζεται, γυρνάμε τα κομμάτια να τηγανιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
  6. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε την ρίγανη και καπακώνουμε την κατσαρόλα μας, τραβώντας από την φωτιά.
  7. Αφήνουμε για 1 λεπτό για να μαλακώσει μέσα η ρίγανη και σερβίρουμε με έξτρα φέτες λεμόνι και μπόλικο ψωμί για βουτιές στο λάδι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 λεπτά
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης