Ιμάμ μπαϊλντί
Υλικά
- 8 μελιτζάνες αργείτικες
- 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 250 γραμμάρια κασέρι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε. Χαράζετε κάθε μελιτζάνα στα τέσσερα, χωρίς να τις κόψετε. Τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβετε το τυρί σε κομμάτια (μήκους ενός δαχτύλου) και γεμίζετε τις μελιτζάνες. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε στις μελιτζάνες τη σάλτσα, το μαϊντανό, τοποθετείτε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.