Ινδικά κρεμμυδάκια
Υλικά
- 400 γραμμάρια μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια
- 3 φλιτζάνια άσπρο κρασί
- 3/4 φλιτζάνια ξύδι από κρασί
- αλάτι
- υγρή ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ολόκληρο πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού κόκκοι μουστάρδας
- 8 ολόκληρα πράσινα πιπέρια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μικρό, ξερό τσίλι
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού τριμμένο κύμινο
Εκτέλεση
- Ζεματάτε για λίγο τα κρεμμύδια σε βραστό νερό, τα ξεπλένετε με κρύο και τα ξεφλουδίζετε. Ανακατεύετε το άσπρο κρασί και το ξύδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και υγρή ζάχαρη, επίσης το ολόκληρο πιπέρι και τη μουστάρδα, το φύλλο δάφνης, το τσίλι, και το κίμινο και αφήνετε το μίγμα να βράσει.
- Βάζετε μέσα τα κρεμμύδια και τ’ αφήνετε να σιγοβράσουν 10 λεπτά. Τ’ αφήνετε όλη τη νύχτα να κρυώσουν και τα σερβίρετε με το ζουμί τους. Ταιριάζουν με κρέας ή ψάρι ψητό, με τυρί και με κρύο κρέας. Παραλλαγή: Αντί για τα πολύ μικρά κρεμμυδάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγαλύτερα κρεμμύδια. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος ψησίματος αυξάνει κατά 5 λεπτά.