Ιταλικό Μοσχάρι με Ελιές
θερμίδες 302.
Υλικά
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- ½ φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 1 και 3/4 ώρες.