Υλικά
- 100 γραμμάρια (1 φλιτζάνια τσαγιού) γαλλικός καφές
- 1 λίτρο γάλα
- Ζάχαρη (όση μας ευχαριστεί)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τον καφέ με το μισό γάλα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε χωριστά το υπόλοιπο γάλα και το αφήνουμε επίσης να κρυώσει.
- Σουρώνουμε τον καφέ με το γάλα από τουλπανι και το ρίχνουμε στο άλλο μισό γάλα, που επίσης έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 0 mins
- Category: refreshment
- Method: Ψυγείο
- Cuisine: French
Keywords: Καφές, γαλλικός, κρύος,